SYSTEMISCH COACH EN OPSTELLER

De zee kan rustig lijken, maar wat gebeurt er in de onderstroom?

Is deze net zo kalm, als wat voor het oog waarneembaar is?

Ik ben Suzanne, 50 jaar oud, getrouwd met mijn jeugdliefde en trotse moeder van vijf kinderen. Ik was een half jaar oud, toen ik als baby'tje vanuit Korea naar Nederland kwam en opgevangen werd in een liefdevol Nederlands gezin. Mijn  leven is niet altijd even makkelijk verlopen. Nooit heb ik dit gekoppeld aan het verlaten van mijn moederland. Ik was te vondeling gelegd en daar was voor mij de kous mee af. Ik had het goed in het gezin waarin ik was terecht gekomen. Tot ik in aanraking kwam met Familieopstellingen. Ineens werd mij duidelijk, dat ik nooit mijn plek heb kunnen innemen, omdat dit simpelweg niet bekend was. Nooit heb ik kunnen vermoeden welke invloed dit altijd gehad heeft op mijn leven en op mij als mens. Ik ben de opleidingen gaan volgen en beetje bij beetje kreeg ik de mogelijkheid terug te gaan naar mijn roots. Iedere opstelling over mij en mijn biologische familie bracht me een stapje dichter bij mijzelf.

 

 Het werd een dankbaar proces  met hele waardevolle inzichten. Maar het allerbelangrijkste, er kwam rust.

Als systemisch coach en opsteller focus ik me op het systeem van herkomst. Eenvoudig gezegd, het gezin en de familie waar je geboren bent.

 

Systemisch werk brengt dynamieken aan het licht binnen een systeem. Het is een relatief jonge vorm van een oplossingsgerichte methode. Voorbeelden van systemen zijn familie, werk, relaties. Een systeem werkt het beste als iedereen binnen het systeem zijn eigen plek kent en inneemt. In de praktijk gebeurt dit lang niet altijd. Als iemand niet op de juiste plek staat, kan dat grote invloed hebben op zijn gedragingen in het dagelijkse leven. 

 

 

Het systeem van herkomst

Ik kijk met een systemische  bril mee naar je  familiesysteem, de invloed van het grotere geheel op jou als  individu. Welke patronen spelen er in je systeem van herkomst en hebben onbedoeld invloed op jou.

 

Een paar voorbeelden waar je aan kunt denken:

 

  • Ik heb het gevoel, dat alles op mij neerkomt 
  • Ik zit niet lekker in mijn vel, maar kan er niet echt de vinger opleggen
  • Ik heb onrust en kan nergens mijn plek echt vinden

Wat doe ik als systemisch coach en opsteller

Ik werk met opstellingen. Opstellingen laten dynamieken zien in de onderstroom. Met die onderstroom gaan we aan de slag. Weg van de gesprekken, weg uit het hoofd. Terug naar het lijf, het voelen en het innerlijk weten. Het onzichtbare een gezicht geven. Inzichten krijgen en daarmee verder kunnen.

 

Ik maak tijdens de opstelling gebruik van een grote ruimte waar we 1-op-1 aan de slag gaan met vloerankers. Deze kunnen (familie)leden representeren, een lot, een verlangen of een gemis om enkele voorbeelden te noemen.

Over mij

Hoe ga ik te werk